Fóliában sült paradicsomos-sajtos csirkemell
2007 augusztus 31. | Szerző: maszatjani |
Simple the best!- szabadfordításban annyit tesz a legegyszerűbb a legjobb, dúdolhatnám akár Tina Turner után szabadon e bejegyzés megírása közben. Nem is igazán való talán ilyen egyszerű ételt főzős blogban bemutatni. Egy szempontból mindenképpen hasznos, javítja a süti:kaja arányomat. Különben is, talán valakinek pont-e képekre nézve ugrik be, hogy egy ilyen egyszerű kaja is milyen nagyon finom lehet. Mondom én: SIMPLE THE BEST!
Fóliában sült paradicsomos-sajtos csirkemell
A fóliában sütés nagyon hasznos, mert irtó gyorsan megsül benne a hús, olyan mintha egy mini kukta lenne.
Szóval a csirkemelleket besóztam, beborsoztam. A fóliából nagyobb darabokat tépkedtem.( Akkorák legyenek, hogy miután belecsomagoltuk a húst, jól bele lehessen bugyolálni és a tetején összetekerni.)
A fóliadarabokra vajat tettem ( egy teáskanálnyit), ha nincs olaj is jó és rápakoltam a húsokat. Betekertem őket és a batyukat tepsire helyezve sütőben puhára sütöttem. Csirkemellnél ez kb. fél óra.
Ha már puha szétnyitom a fóliát, hogy piruljon is a hús és teszek rá karikára vágott paradicsomot és bőven megszórom sajttal, vagy akár szeletben is rá lehet tenni. Visszadugom a sütőbe még kb. 20 percre, azután késznek nyilvánítom.
Köretnek jöhet mellé rizs, krumpli, saláta. Én csak úgy magában falatoztam és így sem találtam benne semmi kivetnivalót.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: