Fetával és kolbásszal töltött fasírtgolyók
2007 szeptember 20. | Szerző: maszatjani |
Említettem már többször azt, hogy az Uram igencsak válogatós. Ez többek között abban is megnyilvánul, hogy a húsok közül egyedül csak a darálthúsból készült ételeket hajlandó megenni. Ennek egyenes következménye, hogy mióta együtt vagyunk azóta fasírtkészítésből akár doktorálhatnák is. Valahogy úgy vagyunk vele, mint Gombóc Artúr a csokikkal: van nálunk sajtos, paprikás, baconos, kolbászos, borsós, kukoricás, muffinsütős, hosszúkás, kerek és ki tudja még mennyi fasírtfajta.
Az egyik kedvenc az itt következő:
Fetával és kolbásszal töltött fasírtgolyók
Készítünk egy fasírtmasszát. Nem igazán tudok pontos adagokat írni, mert nem szoktam mérni, csak érzésre. Kb. 40 dkg darálthúshoz teszek kb. 5-6 evőkanál zsemlemorzsát, 1 tojást, fokhagymát (ízlés szerint), borsot. kevés só.Összegyúrom, kóstolom. Sót itt szándékosan csak alig raktam bele, mert a feta és a kolbász épp elég sós.
A masszából kis adagot a kezünkbe veszünk, a közepébe nyomunk egy fetakockát és egy vékony szelet kolbászt, majd golyóvá formáljuk. Én bele szoktam hempergetni még zsemlemorzsa és szezámmag keverékébe.
Forró olajban aranybarnára sütjük. Hidegen is finom.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: