Petrezselymes-sajtos csirkemell

2007 szeptember 20. | Szerző: |

 



Folytatom a hétvégi beszámolót. Szóval a kissé félresikerült tarjás kísérlet mellett készült még anyu kérésére egy petrezselymes-sajtos csirkemell. Egy újságból vágta ki a receptjét- talán a Meglepetésből- és szerette volna megcsinálni. Azután, mikor meghívtam vasárnapra ebédre, rámtestálta ezt a feladatot. Amúgy tök egyszerűen összedobható recept és a végeredmény meglepő, de nem egy egyenízű kaja lesz, ugyanis a petrezselyemnek sülve nagyon érdekes, kicsit fahéjas, keleties íze lesz, de ez csak pont annyira érződik, amennyire még nem zavaró.


Petrezselymes-sajtos csirkemell


A csirkemelleket szeletekre vágjuk ( ne túl vékonyra), sózzuk, borsozzuk.


Készítünk egy tálba egy keveréket, amibe a húsokat forgatni fogjuk. Ez 4 evőkanálnyi lisztből, kb. dupla ennyi reszelt sajtból és apróra vágott petrezselyemzöldjéből kell, hogy álljon. A beízesített húsokat ebbe forgatjuk bele, majd sütőtálba helyezzük őket. A megmaradt keveréket rászórhatjuk a tetejére.Majd sütőben kb. 3/4 óráig sütjük. Mi krumplipürével ettük, de szerintem rizzsel is finom lehet.


Megjegyzés:Ügyeljünk arra, hogy a liszt ne legyen több, inkább kevesebb.


Mi magánszorgalomból megszórtuk egy kevés fetasajttal is.

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!