Rétegelt krumpli

2007 október 12. | Szerző: |


 

 

 


 


 A krumpli-szerintem- az egyik legsokoldalúbban felhasználható alapélelmiszerünk. Nálunk- válogatóséknál- legalábbis biztosan. A favorit a vajjal, tejjel habosra kevert és apróra vágott snidlinggel megszórt krumplipüré, de emellett is sokféle módon készítem. Hetente egyszer, valamilyen formában biztosan szerepel az étlapunkon. A rétegelt krumpli receptjére valamelyik fórumon találtam rá, sokszor készítettem is, azután valahogy feledésbe merült. A hétvégén, pakolászás közben a kezembe akadt egy évekkel ezelőtt vezetett háztartási füzetem, amibe minden nap felírtam, hogy mit főztem, sütöttem. Sőt, volt, hogy meg is terveztem előre a heti menüt. Nekem nagyon bejött ez a módszer, nem kellett agyalni délután 5-kor, hogy mit főzzek és spórolni is tudtam, mert előre tervezhető volt a bevásárlás. Azután jött a költözés és valahogy abbamaradt a dolog, pedig nekem bevált ez a módszer. Lehet, hogy újra el kellene kezdenem.


Nos, ebben a füzetben akadtam rá újra erre a régi kedvencünkre. Nagyon egyszerű elkészíteni, csak kicsit pepecs, de megéri a fáradságot.


Rétegelt krumpli


Hozzávalók 5-6 adaghoz


–  7 nagyobb krumpli ( számolni kell a leeső részekkel),


– 20-25 dkg ízlés szerinti valamilyen sonka vagy felvágottféle ( én zalaival szoktam készíteni)


– 1 csomag lapka sajt


– bacon vagy császárszalonnaszeletek


Elkészítés:


– a krumplit héjában, sós vízben megfőzzük


– a felvágottat és a lapkasajtokat félbevágjuk


– amikor a krumpli megfőtt, megpucoljuk és ujjnyi vastag szeletekre vágjuk.


– rétegenként összeállítjuk: krumpli-felvágott-sajt-krumpli-felvágott-sajt-krumpli


– a belső rétegeket kissé sózhatjuk, de nagyon óvatosan, mert a szalonna is sós.


– ha kész a rakott krumplitornyunk, akkor szalonnát tekerünk köré és azt fogpiszkálóval rögzítjük.


– sütőbe tolva 30-35 perc alatt készre sütjük.


Nagyon finom és nagyon kiadós, laktató étel.


 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!