Karácsony 2007. – Csirkemelltorta
2007 december 27. | Szerző: maszatjani |
Mióta az nlc egyik fórumán rátaláltam a csirkemelltorta receptjére azóta nálunk elmaradhatatlan fogása az ünnepi menünek. Év közben nem nagyon készítem, maximum még 1-2-szer, de igazándiból ez – már csak a csirkemell horribillis ára miatt is- ünnepi étel.
Többféle változatával találkoztam már, de nekünk ez jött be a legjobban.
Csirkemelltorta
Kibéleljük a sütőformánkat bacon szalonnával. ( a sütőforma általában kerek lehet hagyományos tortaforma, szilikon vagy jénai is, én most püspökkenyér formában sütöttem, mert csak fél adagot készítettem, de ha kerek a forma pont úgy lehet szeletelni, mint a tortát.)
A csirkemelleket ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk azután egy álpanírt rakunk rá.
Az álpanír lényege: Lisztbe forgatjuk, majd tojásba és végül jó alaposan meghempergetjük reszelt sajtban.
Az így előkészített hússzeleteket a formába pakoljuk, ha sok van belőle lehet emeletesre is, akkor jön egy réteg szalonna, rá megint a sajtba forgatott csirkemellek és végül a tetejét baconnel takarjuk be. A maradék sajtot a rétegek közé szórhatjuk.
Ha kész, előmelegített sütőbe toljuk (kivéve ha jénaiban készítjük) és alacsony fokozaton megsütjük. Amikor a hús már puha, feltekerjük a lángot és megpirítjuk a tetejét egy kicsit.
Nagyon finom és látványos étel. Hidegtálakhoz is kitünő, mert hidegen is finom és szépen szeletelhető. Bármilyen saláta illik hozzá, sőt krumplipürével is mennyei.
megjegyzés: vigyázzunk a húst ne sózzuk túl, mert a sajt és a szalonna is sós.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:
A tortaformába kb.hány kg.csirkemell ,és hány kg.sajtkell?
Szia Sanyi!
Ez attól függ, hogy mekkora a forma amiben készíteni akarod. Én mindig a Masterfood-os, egyedileg fagyasztott csirkemellet szoktam venni, és abból olyan 4-5 darabot használok fel, az szerintem kb. 80 dkg- 1 kg, de ez attól függ, hogy mekkorák a darabok és mivel ezeket még darabolod, elég sok kijön belőle. Mondjuk egy 24 cm-es tortaforma ennyivel tele lesz 2-3 rétegben lerakva. A sajtot nem kell kilószámra venni, abból bőven elég 25-30 dkg. Sok sikert hozzá, ha belevágsz. Ha megakadsz, kérdezz még nyugodtan, ha tudok, válaszolok.
Üdv: Zsuzsi
huha ezek akajcsik nagyon guszták:):):)
Kedves Öhöm!
Köszönöm! Hátha még fotózni is tudnék, nemcsak így hobbiszinten. Szép napot Neked! Üdv: Zsuzsi