Karácsony 2007. – Csirkemelltorta

2007 december 27. | Szerző: |

 



Mióta az nlc egyik fórumán rátaláltam a csirkemelltorta receptjére azóta nálunk elmaradhatatlan fogása az ünnepi menünek. Év közben nem nagyon készítem, maximum még 1-2-szer, de igazándiból ez – már csak a csirkemell horribillis ára miatt is- ünnepi étel.


Többféle változatával találkoztam már, de nekünk ez jött be a legjobban.


Csirkemelltorta


Kibéleljük a sütőformánkat bacon szalonnával. ( a sütőforma általában kerek lehet hagyományos tortaforma, szilikon vagy jénai is, én most püspökkenyér formában sütöttem, mert csak fél adagot készítettem, de ha kerek a forma pont úgy lehet szeletelni, mint a tortát.)


A csirkemelleket ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk azután egy álpanírt rakunk rá.


Az álpanír lényege: Lisztbe forgatjuk, majd tojásba és végül jó alaposan meghempergetjük reszelt sajtban.


Az így előkészített hússzeleteket a formába pakoljuk, ha sok van belőle lehet emeletesre is, akkor jön egy réteg szalonna, rá megint a sajtba forgatott csirkemellek és végül a tetejét baconnel takarjuk be. A maradék sajtot a rétegek közé szórhatjuk.


Ha kész, előmelegített sütőbe toljuk (kivéve ha jénaiban készítjük) és alacsony fokozaton megsütjük. Amikor a hús már puha, feltekerjük a lángot és megpirítjuk a tetejét egy kicsit.


Nagyon finom és látványos étel. Hidegtálakhoz is kitünő, mert hidegen is finom és szépen szeletelhető. Bármilyen saláta illik hozzá, sőt krumplipürével is mennyei.


megjegyzés: vigyázzunk a húst ne sózzuk túl, mert a sajt és a szalonna is sós.

Címkék:

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. sanyi says:

    A tortaformába kb.hány kg.csirkemell ,és hány kg.sajtkell?

  2. maszatjani says:

    Szia Sanyi!
    Ez attól függ, hogy mekkora a forma amiben készíteni akarod. Én mindig a Masterfood-os, egyedileg fagyasztott csirkemellet szoktam venni, és abból olyan 4-5 darabot használok fel, az szerintem kb. 80 dkg- 1 kg, de ez attól függ, hogy mekkorák a darabok és mivel ezeket még darabolod, elég sok kijön belőle. Mondjuk egy 24 cm-es tortaforma ennyivel tele lesz 2-3 rétegben lerakva. A sajtot nem kell kilószámra venni, abból bőven elég 25-30 dkg. Sok sikert hozzá, ha belevágsz. Ha megakadsz, kérdezz még nyugodtan, ha tudok, válaszolok.
    Üdv: Zsuzsi

  3. öhöm says:

    huha ezek akajcsik nagyon guszták:):):)

  4. maszatjani says:

    Kedves Öhöm!
    Köszönöm! Hátha még fotózni is tudnék, nemcsak így hobbiszinten. Szép napot Neked! Üdv: Zsuzsi


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!