Karácsony-2007. Borzas sajtos pogácsa
2007 december 28. | Szerző: maszatjani |
Nem gyorsan összedobható, cserébe viszont nagyon finom sós süti. A recept anyukám egykori kolleganőjétől származik, ezért nálunk ez a süti csak úgy fut, mint az Emike-féle sajtos pogácsa, a borzas fantázianevet már én ragasztottam rá. Elkészítés után tároljuk fedett dobozban, ellenkező esetben hamar kiszárad.
Borzas sajtos pogácsa alias Emike-féle sajtos pogácsa
Tészta:40 dkg liszt, 1 ráma, 1 tojássárgája, 1 tejföl, 1 mokkáskanál só, 3 dkg élesztő, fél deci tej, csipet cukor. Ezekből tésztát dagasztunk és 1 óráig kelesztjük, pihentetjük.
Ha megkelt vékonyra nyújtjuk (késfok vastagságúra) tojásfehérjével megkenjük és reszelt sajttal megszórjuk. Kisméretű pogácsaszaggatóval (2 cm) kiszaggatjuk és megsütjük. Vigyázzunk ne szárítsuk ki nagyon.
Töltelék: 20 dkg vaj/margarin, 15-20 dkg reszelt sajt, 1 tojássárgája. A puha vajat a tojássárgájával kikeverjük majd beletesszük a reszelt sajtot. (bár nem írja a recept és tettem bele kevés sót is)
A kihűlt pogácsákat ezzel a sajtkrémmel összeragasztgatjuk és sajtba hempergetjük, ettől lesz borzas.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:
Szia! Elészítettem dec. 30-án, hogy szilveszterre legyen fini sós sütink, hát olyan sikere volt, hogy még 31-én délelőtt sütöttem belőle egy adagot, de azt nem ragasztottam össze, vastagabbra hagytam a tésztát, úgy szaggattam ki, így a gyerekek könnyebben ették (sőt, ahogy észrevettem, nekik így jobban ízlett). Köszönöm a receptet!
Szia! El kezdtem írni egy receptes blogot (azért mert mindig elfelejtem hol találtam a receptet), ezt a receptet is beletettem, természetesen be lett linkelve az oldalad. Ha mégis valami kifogásod lenne ezzel kapcsolatban, kérlek jelezd és kiveszem. (csongi34.blogspot.com)
Szia Csongi!
Egész nyugodtan használd a recepteket, semmi gond. Örülök, ha sikert arattál vele a családodnál. Amúgy meglátogattam a blogod és ott is írtam neked. Úgyhogy, mostmár Neked duplán kijártam. 🙂 Üdv: Zsuzsi
Szia! Köszi a kommentet.