Karácsony 2007. -Narancskrémes piskótatallér

2007 december 28. | Szerző: |

 



Mikor felfedeztem a gasztroblogok világát, nagyon sok blogot végiglapoztam. Volt amelyik nem érintett meg, mert távol álltak tőlem a receptek vagy a stílus, de jónéhány “kolléga” írásait olvasgattam  és olvasgatom a mai napig is nagy lelkesedéssel. Mivel ismerem magam, hogy könnyen elfelejtem, hogy kinél láttam a kiválasztott receptet gondosan fel is jegyeztem jó pár ötletet, bejegyzést, hogy kinél, mit olvastam. Többek között így maradt meg a noteszomban a Fakanál blogjában talált tavaly decemberi bejegyzés erről a narancskrémes piskótakarikáról, aminek az eredetijét ő chili és vaníliánál olvasta. Annyit változtattam rajta, hogy kihagytam belőle a Cointreau-t, amit ő pluszban adott még hozzá. Nagyon egyszerű megcsinálni és nagyon finom, egyáltalán nem tömény édesség.


*az eredeti recipe fakanál blogján található a 2006-os decemberi bejegyzéseknél (fakanál.freeblog.hu)


Narancskrémes piskótatallérok


Hozzávalók a krémhez:


10 dkg cukor


2 narancs héja


egynek a leve


fél citrom leve


2 egész tojás, valamint 4-nek a sárgája


12 dkg vaj


 


Elkészítés:


A vaj kivételével minden hozzávalót összekeverek és állandó kevergetés közben mérsékelt tűzön felforralom. Amikor forr, 2-3 részletben hozzáadtam a vajat.  Amikor a krém megdermedt, akkor a piskóta karikákat összeragasztom vele, a tetejére egy pici mézet pöttyentek, erre szórom a díszítésnek szánt szórócukrot.*


* én egy kevés krémet pöttyintettem rá és a frissen beszerzett kandírozott narancshéjaimból ültettem a tetejére mindegyiknek nagy büszkén kettőt-kettőt.


A hűtőben tároltam, tekintettel a benne lévő tojásra és másnapra puhult össze. Tálalás előtt kb. 20 perccel kivettem a hidegről, hogy “észhez térjen”, szobahőmérsékletű legyen.

Címkék:

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!