Anyák napi gasztroajándék 3. – Kókuszos tallér (süti alappor)
2008 május 7. | Szerző: maszatjani |
A lényeg ennél is- akárcsak az előzőeknél- az volt, hogy amikor gyorsan kell valami édességet összedobni, mert vendégek jönnek vagy csak egyszerűen enne anyu valami édeset, akkor minimális időráfordítással, csupán egy-két hozzávaló hozzáadásával, ezekből az alapporokból tudjon desszertet varázsolni. Az sem volt utolsó szempont, hogy így nem kell aggódnia, hogy van-e otthon hozzávaló, mert margarinon és tojáson kívül nem nagyon kell hozzáadni semmi mást ezekhez a gasztroajándékokhoz. (Tojása mindig van otthon, margarint pedig mellékeltem hozzá)
Íme az eredeti recept, ami tavaly júliusban szintén neki készült, csak akkor más formában.
Kókuszos tallér (süti alappor)
Ami az üvegbe került:
15 dkg liszt
10 dkg porcukor
10 dkg kókuszreszelék
1 kávéskanál sütőpor
( a többi teendő és hozzávaló a képen olvasható)
Ui: nekem majdnem nem fért bele az üvegbe, de rájöttem, hogy a kókuszreszelék jól összetömöríthető, így aztán csak sikerült beleszuszakolni valahogy.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: