Anyák napi gasztroajándék 3. – Kókuszos tallér (süti alappor)



A lényeg ennél is- akárcsak az előzőeknél- az volt, hogy amikor gyorsan kell valami édességet összedobni, mert vendégek jönnek vagy csak egyszerűen enne anyu valami édeset, akkor minimális időráfordítással, csupán egy-két hozzávaló hozzáadásával, ezekből az alapporokból tudjon desszertet varázsolni. Az sem volt utolsó szempont, hogy így nem kell aggódnia, hogy van-e otthon hozzávaló, mert margarinon és tojáson kívül nem nagyon kell hozzáadni semmi mást ezekhez a gasztroajándékokhoz. (Tojása mindig van otthon, margarint pedig mellékeltem hozzá)



Íme az eredeti recept, ami tavaly júliusban szintén neki készült, csak akkor más formában.



Kókuszos tallér (süti alappor)



Ami az üvegbe került:



15 dkg liszt



10 dkg porcukor



10 dkg kókuszreszelék



1 kávéskanál sütőpor



( a többi teendő és hozzávaló a képen olvasható)



Ui: nekem majdnem nem fért bele az üvegbe, de rájöttem, hogy a kókuszreszelék jól összetömöríthető, így aztán csak sikerült beleszuszakolni valahogy.

Címkék:
Tovább a blogra »