Túrós-ribizlis pohárkrém
2008 június 24. | Szerző: maszatjani |
Dúl a ribizliszezon. Imádom. Csak úgy magában, savanykásan. Az Uram persze nem osztozik velem az imádatomban. Neki így túl savanyú. Ezért azután különböző krémekbe rejtem. És így már ő is örömmel kanalazza.
Túrós-ribizlis pohárkrém
- A ribizlit lebögyörgetjük. ( villával a legegyszerűbb, tényleg)Már többször, több helyen is olvastam, hogy a ribizlit a száráról legegyszerűbb egy villa segítségével leszedni. Fentről lefelé végighúzzuk és már potyognak is a tálba a piros szemek. Kipróbáltam. Működik.
- A gyümölcsöt megmossuk és papírtörölközőn szétterítve egy kicsit száradni hagyjuk.
- 3 dl tejszínt habbá verünk 4 evőkanál porcukorral.
- 25 dkg túrót habverővel kicsit összedolgozzunk, azután hozzáadjuk a tejszínt és avval is elkavarjuk.
- Poharakba rétegezzük felváltva a túrókrémünket és a ribizlit.
- Díszíthetjük citromfűvel és pár kimaradt ribizlifürttel.
Kommentek
(A komment nem tartalmazhat linket)
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:
ismét nyammiiiii…A lebögyörgetés egy szakkifejezés? 🙂