Túrós-ribizlis pohárkrém

2008 június 24. | Szerző: |


 Dúl a ribizliszezon. Imádom. Csak úgy magában, savanykásan. Az Uram persze nem osztozik velem az imádatomban. Neki így túl savanyú. Ezért azután különböző krémekbe rejtem. És így már ő is örömmel kanalazza.


Túrós-ribizlis pohárkrém



  1. A ribizlit lebögyörgetjük. ( villával a legegyszerűbb, tényleg)Már többször, több helyen is olvastam, hogy a ribizlit a száráról legegyszerűbb egy villa segítségével leszedni. Fentről lefelé végighúzzuk és már potyognak is a tálba a piros szemek. Kipróbáltam. Működik.

  2. A gyümölcsöt megmossuk és papírtörölközőn szétterítve egy kicsit száradni hagyjuk.

  3. 3 dl tejszínt habbá verünk 4 evőkanál porcukorral.

  4. 25 dkg túrót habverővel kicsit összedolgozzunk, azután hozzáadjuk a tejszínt és avval is elkavarjuk.

  5. Poharakba rétegezzük felváltva a túrókrémünket és a ribizlit.

  6. Díszíthetjük citromfűvel és pár kimaradt ribizlifürttel.

 

 

 

Címkék:

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Millu says:

    ismét nyammiiiii…A lebögyörgetés egy szakkifejezés? 🙂


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!