A ribizli új ruhája
2008 június 27. | Szerző: maszatjani |
A tejberizs-gyümölccsel kombinációt nem először próbálom, mindig átütő sikert aratva. Akár málnával, akár szőlővel készült, szinte pillanatok alatt tűnt el a hűtőszekrényből. Nem volt ez máshogy most sem. Az előbbiekhez képest a változás csupán annyi, hogy most natúron hagytam az egész tejberizst, a kakaós rész kimaradt. Különösebb oka nem volt, csak a lustaság, annál nagyobb úr pedig, mint tudjuk nincsen.
Aki még nem próbálta, annak hajrá!
A tejberizst most így készítettem:
1 liter tejhez rakok egy csipet sót, vaníliás cukrot, felforralom. Közben megmosom a rizst, kb. egy 2 dl-es bögrényit. Ha a tej felforrt, beleöntöm a rizst és kislángon, gyakran kavargatva( főleg amikor már sűrűl), puhára főzőm a rizst. Ha esetleg nem elég puha még de már jól besűrűlt, akkor én egy 10-15 percre le szoktam fedni és úgy állni hagyom. Még melegen hozzárakom a cukrot, ízléstől és gyümölcstől függően 3-4 evőkanállal.
Ha kihűlt jöhet a rétegzés.
Egyéb tejberizs-turbózási trükkök: lehet bele keverni, mielőtt levesszük a gázról egy fél csomag főzős vaníliás pudingport.
Lazíthatjuk, krémesebbé tehetjük ha miután kihűlt hozzáadunk felvert tejszínhabot. (ez aStahl féle variáció)
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:
Szia Zsuzsi! A Mamikám feketeszederrel csinált tejberizst…a tetején az elmaradhatatlan tejszínhab-csoki-színes cukorka tercett 🙂
Imádom az édességeket! Eddigi rekordom 3 tábla mogyorókrémes bocicsoki/ fél óra.
Szép napot neked is! Kamilla