Lekváros papucs leveles tésztából



 Nem is recept az, ami most következik, inkább csak egy ötlet arra, hogy, hogyan tudunk jóformán a semmiből, gyorsan, ízletes süteményt készíteni. Akár váratlanul bejelentkező vendégeknek, akár magunknak, ha ránktör az édességehetnék.



Egy adag leveles tészta szükséges csupán hozzá és jó sűrű, savanykás lekvár. Nálunk ehhez is a meggy jött be, de ez ízlés kérdése.



Szóval kinyújtjuk a tésztánkat, ha Tante Fannysat vesszünk, még ezzel sem kell bajlódnunk, azután felszabdaljuk őket négyzetekre ( lehet több méret, de egy adagnál egyfajta méretűeket rakjunk be sülni, hogy egyszerre készüljenek el), a közepére lekvárt halmozunk és a két szembenlévő csücskét összefogjuk.



Előmelegített sütőben addig sütjük őket, amíg a talpuk szép aranybarna lesz. Leporcukrozzuk őket és készen is vagyunk.



Alig kihűlve, langyosan a legfinomabbak, de még másnapra is bűnre csábítóan ízletesek maradnak.



Ui: a képért ismételten elnézést kérek, sosem voltam egy nagy ételfotós, de mostanában még magamat is sikerül rendre alulmúlnom.

Címkék:
Tovább a blogra »