Anyák napi gasztroajándék 5.- Diós hókifli (süti alappor)
2008 május 10. | Szerző: maszatjani |
Erre a receptre tök véletlenül bukkantam rá. Abban a Rámás sütiskönyvben, amiben a kókuszos tallér van, pont a szembenlévő oldalon volt ez a recept. Egyszerűnek tűnt és mivel éppen volt a hűtőben 10 dkg maradék dejóm, belevágtam és ez lett az ötödik üvegcsében. Megfeleztem az adagokat, mert csak fél adagra való fért bele a hét decis üvegbe. ( a recept fölé az van írva, hogy normál adag esetén 1,4 kg hókifli lesz belőle)
Diós hókifli
Ami az üvegbe került:
25 dkg liszt
10 dkg porcukor
10 dkg darált dió (nálam most dejó)
1 csomag vaníliás cukor
fél citrom reszelt héja (én ezt a tetejére reszeltem)
( Az útmutó lényeg az legyen, hogy 15 dkg puha margarint keverjünk habosra 1 egész tojással és 1 tojássárgájával, majd adjuk hozzá a sütiporunkat, az összegyúrt tésztánkat 30 percig hideg helyen pihentessük, majd kinyújtjuk és korongokat szaggatunk belőle, amelyeket kifli formában feltekerünk, megolajozott sütőlapra tesszük és előmelegített sütőben 10 percig sütjük. Még melegen por-vagy kristálycukorba forgatjuk őket.)
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:
a kifli hozzávalóinál miért nem tüntetted fel a diót is, az kimaradt, legközelebb pontosabb légy Kedvesem Stia!
Kedves Leeander!
A dió (pontosabban nálam most dejó) nem maradt ki, ott virít a recept 3. sorában. Ha szarkasztikus lennék, most azt mondanám: legközelebb pontosabb légy Kedvesem!, de mivel nem vagyok az, csak annyit mondok Szép napot Neked Kedves Leeander! Ismeretlenül is üdvözöllek: Zsuzsi