Bonbon 1.- Kókuszos fehércsokis trüffel

2008 november 23. | Szerző: |


Igen, igen. Bizony hozzám is elért a vészesen terjedő bonbon mánia. Az az igazság, hogy már régóta gyűjtögettem, mentegettem a különböző helyeken megjelenő recepteket, de a végső lökést a megvalósításhoz egy új szerzeményem adta. Méghozzá egy szilikonos bonbonforma, amit egy tupper partyn sikerült beszereznem. Persze tudom, hogy tökéletes megfelelnek erre a célra a szilikonos jégkockatartók, valamint a mini papírkapszlik is. Mégis, nekem kellett ez a lélektani löket ahhoz, hogy belevágjak. Nos, mindenkinek igaza van aki azt állítja, hogy függőséget okozhat a bonbongyártás. Azóta ugyanis állandóan azon töröm a fejem, hogy milyen ízű, formájú stb. édes semmiségeket alkothatnék még.


Nos az első egy Stahl Judittól kölcsönzött és némileg átalakított recept alapján készült és nálunk osztatlan sikert aratott.


Íme:


Kókuszos fehércsokis trüffel (Stahl Judit: Csokoládés édességek videókazettája alapján)


1. 10 dkg (1 tábla) fehércsokit összetörök, hozzárakok 5 dkg vajat és 1/4 dl tejszínt és összeolvasztom őket.


 S. J. ezt gőz fölött ajánlja, én  leegyszerűsítettem. Mikróba raktam a keveréket,  és amikor már a vaj megolvadt, felhevült- a szintén puha csokit könnyedén simára, egynemű folyékonyra lehet vele keverni. Ez kb. 1 perc- fokozattól és mikrótól függően.


2. Az olvadt fehércsokis masszához hozzákeverünk 2-3 evőkanálnyi citromlevet. (ízlés szerint)


Itt eredetileg 3 evőkanál zöldcitromlé szerepelt, de nekem nem volt otthon, viszont annyira klassz lett a végeredmény, hogy legközelebb is sima, hagyományos citrommal fogom készíteni.


3. Annyi szem mogyorót (nem földi, hanem a másik) pirítunk meg száraz serpenyőben, ahány bonbont készíteni akarunk.


4. Elhelyezzük a formánkban a mogyorószemet és egy kisebb kanállal megtöltjük a mélyedéseket a fehércsokis, citromos masszánkkal.


5. Hűtőbe rakjuk egy éjszakára, másnap óvatosan kivesszük őket a formából és kókuszreszelékben mártjuk a tetejüket.


Fogyasztásig hűtőszekrényben kell tartani őket.


Eredetileg a masszát megdermesztjük, majd kézzel gombócokat formálunk és azokat hempergetjük meg kókuszban. Stahlnál a mogyoró nem szerepel, pedig nagyon jól illik hozzá.


Ebből kb. 12-14 minibonbon lesz, az adagokat nyugodtan lehet duplázni vagy triplázni. Higgyétel el, el fog fogyni.


Ui: a mogyorószemek azért vannak a trüfflik tetején, mert a tupperes forma ilyen alakú, van rajta egy kis pukli, amit ha akarod benyomsz, ha akarod úgy hagyod. Nos, jelen esetben én úgy hagytam, ezért azután ide pottyantak a mogyorószemek, amik kiborítás után felülre kerültek.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. zsuzso says:

    Kedves Maszatjani!

    Nem tudod véletlenül, hogy hol lehet jó papírkapszlit kapni? Karácsonyra szeretnénk csinálni bonbonokat és valami szépet (mondjuk aranyat) szeretnék.
    Előre is köszönöm, ha segítesz. További jó sütés-főzést!

  2. Zsuzsi says:

    Szia zsuzso!
    Sajnos konkrét üzletet nem tudok neked mondani, de én a helyedben a papírpoltokban néznék szét vagy pl. a Tesco vagy Spar papírtányéros, poharas részlegén. Remélem sikerrel jársz. Üdv: Zsuzsi


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!