Gyors, maradékfelhasználó projekt
2007 július 16. | Szerző: maszatjani
A mai vacsora maradékfelhasználási hadművelet címen indult, így állt össze a hamis görögös vacsi. Volt két árva csirkemell, egy tegnapi szezámmagos buci és vasárnapi uborkasaláta.
1. Uborkasaláta leszűrése levesszűrőn, ez már nem autentikus, mert a tzatziki joghurttal kellett volna készüljön ez pedig sima, hagyományos , tejfölös ecetes sali volt.
2. Csirkemell apró cafatokra tépése
3. Közben a buci egyhe átmelegítése
4. Töltés, rétegezve:saláta, hús, saláta, a tetejére jöhet még egy kis reszelt sajt is.
Ahhoz képest, hogy milyen gyors, meglepően finom.
Ham and eggs muffinformában
2007 július 16. | Szerző: maszatjani
Az igazság az, hogy mindig is szerettem a sonka és tojás eme kombinációját. Csupán egyetlen problémám volt/van vele, hogy nem igazán bírom a tojást megenni, anélkül, hogy ne lennék beteg tőle. Pár hete egy késő éjszakai főzőműsorban, a Spektrumon, láttam ezt a ham and eggs sütési módozatot és szöget ütött a fejembe. A megvalósítás azonban egészen máig váratott magára. Bevásárlás közben ugrott be a gondolat, hogy mi lenne, ha ma végre ki is próbálnám. A felvágottas pultnál erősen gondolkodóba estem, hogy vajh milyen sonkát is vegyek hozzá, az eladó javasolta, hogy mi lenne, ha főtt füstölt tarjával próbálnám ki. Tetszett a gondolat, úgyhogy vágattam két szeletet és hazaérvén rögtön neki is kezdtem. Szilikonos formám van, úgyhogy semmit nem tettem bele-sima teflonosnál szerintem ajánlatos egy kis vajjal kikenni a formát. Beleigazgattam a tarjaszeletet, ráütöttem egy tojást, megszórtam pici sóval, tekertem rá frissen őrölt borsot azután előmelegített sütőben kb. 15-20 percig sütöttem. Ennyi idő alatt jól átsült, aki lágyan szereti a tojást az hamarabb kapja ki. Paradicsommal nagyon finom ebéd volt, úgyhogy megérte még akkor is ha most bizony fáj a fejem a tojástól.
Megjegyzés: Úgy emlékszem a csajszi a műsorban löttyintett rá egy korty tejszínt is, nálam ez kimaradt, egyrészt, mert nem volt otthon, másrészt pedig el is felejtettem csak most ugrott be.
Melegszendvics
2007 szeptember 12. | Szerző: maszatjani
Az imént már bepostoltam ez a melegszendvicset, azután sikerült ügyesen egyetlen mozdulattal, visszahozhatatlanul eltűntetnem. De mostmár azért sem hagyom magam. Szóval jöjjön újra.
Hétköznap nem mindig van időm, energiám főzni, mikor hazaérek. Ilyenkor jönnek a már említett joker kaják. Az egyik favoritunk ezek közül a melegszendvics.Sok előnye mellett nem utolsó sorban az is mellette szól, hogy kiválóan alkalmas a megszikkadt kenyérszeletek újrahasznosítására. Biztosan minden családnak megvan a maga tuti receptje, nekünk is. Az nlcről vettem az alapötletet és azt turbóztam tovább a saját ízlésünknek megfelelően. Persze nem akarok álszent lenni, van, hogy bolti krémet vesszünk. Azt egy doboz tejföllel szoktuk feljavítani. Mi így jobban szeretjük, kiadósabb és könnyebben kenhető is. Gyakran készítem azonban sajátkezűleg is a kencét a kenyerekre.
Melegszendvicskrém sk. Zsuzsi módra
Hozzávalók:
– 20-25 dkg párizsi (én sertést szoktam venni, a boltban egészben kérem és otthon a sajtreszelő nagylyukú oldalán lereszelem.)
– 1 hengeres tubus ömlesztett krémsajt (aros, camping stb. amit kapunk vagy szeretünk, mi natúr használunk, de lehet az ízeket turbózni mondjuk sonkás vagy zöldfűszeres ízű sajtokkal is)
– egy kisdobozos tejföl
– fűszerek-ízlés szerint-nálunk bors, pici só, petrezselyem, snidling, fokhagyma, ( teljesen opcionális, ki mit szeret, vagy mi van éppen otthon)
– tetejére reszelt trappista sajt
A trappista kivételével a többi hozzávalót kikeverjük, kenyérre kenjük és sütőben 15-20 perc alatt ropogós aljúra sütjük.
Forró teával nagyon finom és gyors vacsora egy esős őszi estén. (is)
Oldal ajánlása emailben
X