Diós sütemény ostyalapon
2008 június 26. | Szerző: maszatjani
Hétfőn végre hivatalosan is bezártuk a tanévet. Mivel hétvégen már valamennyire kipihentem magam, gondoltam sütök valamit erre a becses alkalomra. Már csak azért is, mert a nap maratoni hosszúságúnak ígérkezett, úgyhogy tudtam, kelleni fog az energy. Azt, hogy ezt a sütit sütöm, már korábban elhatároztam, mert az egyik kedves kollaganőm épp nemrégiben mesélte, hogy 17 éve keresi ezt a sütit, akkor evett egy esküvőn és azóta sehol sem találta. Úgyhogy,gondoltam meglepem. Vasárnap délután, időmilliomosként, csupán annyit variáltam rajta, hogy nem hagyományos módon tepsiben sütöttem, hanem a minimuffin szilikonformámban. A legkisebb pogácsaszaggatómmal vágtam bele az ostyakarikákat, a többi pedig ugyanúgy működött. De aki nem akar ezzel pepecselni, az csak simán süssön egy 20*30-as tepsiben egy lapot (alul ostyalappal bélelve, rá a tészta, végül a krém)
Diós sütemény ostyalapon
- Egy tepsi alját kibéleljük ostyalappal, nem baj, ha itt-ott össze kell toldani, a tészta sülés közben úgyis összeragasztja.
- Elkészítjük a tésztát: 6 tojásfehérjét felverünk habnak, beletesszünk 25 dkg kristálycukrot, 15 dkg darált diót (ha nincs,dejót), 15 dkg prézlit, fél csomag sütőport és 4 tojássárgáját. Simára keverjük. Apránként adjuk hozzá a dolgokat, ne egyszerre.
- A tésztát az ostyalappal bélelt tepsibe öntjük és előmelegített sütőben megsütjük.
- Közben elkészítjük a krémet, ami két részből áll: a 2 megmaradt tojássárgáját simára keverjük 4 evőkanál liszttel, 2 dl tejjel és fél dl kávéval. Ebből folyamatos kavarás mellett sűrű és görcsmentes krémet főzünk.
- A krém másik részéhez 20 dkg vajat habosra keverünk 20 dkg cukorral.
- Amikor a kávés alap kihűlt, a két krémet egyesítjük és simára kavarjuk.
- A kihűlt tésztánk tetejére kenjük a kávés krémet, a tetejét tetszés és ízlés szerint dekorálhatjuk csokiforgáccsal, diódarabokkal, szórócukorral, olvasztott csokival stb. stb.
- Ez a hagyományos elkészítési módja a sütinek én ettől csak a formában tértem el, amúgy mindent ugyanúgy csináltam.
Kávés szelet
2008 június 22. | Szerző: maszatjani
Készítsünk hagyományos módon 5 tojásból piskótát. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk, hozzárakunk 5 evőkanál cukrot és a tojássárgájákat. Végül- már csak fakanállal- óvatosan hozzáadagolunk 5 evőkanál lisztet is. Én szoktam hozzá szórni fél csomag sütőport is. A legvégén hozzáraktam 2 csomag 3in1 nescafet. (ez lehet sima nescafe, akkor kevés meleg vízben oldjuk fel, vagy akár sima, lefőzött kávé is)
Amíg a piskóta sül, elkészítjük a krémet. 3 tojás sárgáját simára keverünk 15 dkg porcukorral, fél csomag vaníliás pudingporral és 2 dl tejjel és folyamatos keverés mellett sűrű krémet főzzünk belőle. Tényleg folyamatosan keverni kell, mert könnyen odaég, ha nagyon főne vegyük egy kicsit le a tűzről és csak a láng felett kavarjuk. Én kézi habverővel csináltam, az első adagnál nem voltam elég óvatos, oda is égett, ki kellett dobjam. Szóval kisláng és folyamatos figyelem!)
Mikor kész, levesszük a tűzről és még melegen belekeverünk 5 dkg lereszelt csokit. (sütis néne étcsokit ír, én tejet használtam, mert nem akartam, hogy túl csokis, keserű legyen)
A csoki után, még mindig melegen, hozzákeverünk vízben feloldott nescafet. Én két csomag 3in1-et oldottam fel pár kanál melegvízben és azt adtam a krémhez. Ezután hagyjuk teljesen kihűlni.
20 dkg puha margarint habosra keverünk és a kihűlt kávés krémünket 2-3 adagban hozzáadjuk és közben robotgéppel simára keverjük a végleges krémünket.
Ha elkészültünk, a piskótánkat kettévágjuk és a krém nagy részét közé töltjük, a maradékkal a tetejét vonjuk be. Csokireszelékkel díszítjük.
Hűtőben kicsit dermesztjük, majd szeletekre vágva tálaljuk.
Nektarinos clafoutis
2008 június 20. | Szerző: maszatjani
Mostanában gyakorta jelenik meg a gasztroblogok kínálatában egy-egy clafoutis recept. Engem- mindezidáig- elkerült, sőt hidegen hagyott ez a hullám. Egészen a múlt hét közepéig.
Szerdán, késő délután, nyakig süllyedve a szöveges értékelések gépelésébe és a éves beszámolóm fogalmazásába, kopogó szemmel ért a kérdés az iskolatitkárok és unokanővérek gyöngyétől. Kell-e valami a boltból? Valami gyümölcsöt kértem. És mint tudjuk: kérj és megadatik. Ebben az esetben egy doboznyi nektarint mondhattam magaménak- mindösszesen 285 Ft-ért. Örömöm a jutányos ár felett, mindössze az első falatig tartott. Szinte ehetetlenül savanyú volt. Hazavittem és némi önmagammal való tanakodás után úgy döntöttem, elsütöm.
Mivel éppen előző nap készült az olasz citromtorta, a szilikonos kosárkaforma ötlött a szárítón először a szemembe. (eredetileg egy nagyobb sütőtálban akartam elkészíteni, ahogy mindenhol látni, csak az Uram megtapasztalós típus, úgyhogy hiába figyelmeztettem, 3 darabot azért magába nyomott, mire valóban belátta ő is, hogy nincs mit tenni, ez savanya és kész)
Szóval maradt 6 azaz hat darab nektarinom. És a kosárkaforma pont 6 részes, mintha eleve így találtam volna ki.
Bősz receptkeresésbe fogtam, emlékezve, hogy Stahl készített ilyet, de persze most nem találtam. Az interneten böngésztem végül, ahol bőséges választékra leltem. A sok közül végül az nlc egyik könyvajánlójában szereplő receptet választottam és nem bántam meg. A cikkben Joanne Harris: A francia konyha című művét ajánlják, és mellékelten közlik a könyvben szereplő clafoutis receptet. Igaz, hogy cseresznyére szól, de mellette ott áll a biztatás, hogy bátran próbáljuk ki másfajta gyümölccsel is.
A végeredmény: gusztusos, könnyű kis tortácskák, langyosan és hidegen is finom édesség és ahogy Lorien megállapította valóban erősen hajaz egy gyümölcsös tejespitére. Az elkészítése pedig pofonegyszerű, maradék gyümölcsök hasznosítására kiváló. És így, a tésztával körülölelve már nem is volt savanyú az a nektarin.
Cseresznyés clafoutis (Joanne Harris: A francia konyha c. könyvéből)
Ezt az egyszerű desszertet más gyümölcsből is készíthetjük, például sárgabarackból, szilvából, őszibarackból, áfonyából és szederből.
Előkészítés: 40 perc
Főzési idő: 1 óra 10 perc
6 személyre
Hozzávalók:
• 15 g vaj a tepsi kikenéséhez
• 750 g cseresznye kimagozva
• 125 g liszt
• 50 g kristálycukor
• 3 tojás
• 1 kk. vaníliaeszencia
• 300 ml tej
• porcukor a sütemény megszórásához
Elkészítése:
A sütőt melegítsük elő 180 fokra (gázsütő 4-es fokozat). Vajazzunk ki egy lapos, kerek fajansztálat. Tegyük a cseresznyét a tálba.
A lisztet és a cukrot egy nagy tálban keverjük össze, és fúrjunk egy kis krátert a közepébe. Verjük fel a tojást. A vaníliaeszenciát és a tejet adjuk a tojáshoz, és keverjük vele össze.
Lassan öntsük a tejes keveréket a lisztben lévő kráterbe, és állandóan kevergessük, amíg puha tésztát nem kapunk. Öntsük a cseresznyére.
Süssük 40 percig vagy tűpróbáig. Szórjuk meg porcukorral, és langyosan tálaljuk.
Olasz citromtorta
2008 június 19. | Szerző: maszatjani
Ezt a receptetDolce vita oldalán találtam néhány hete, olasz citromtorta néven. Ahogy Krisztina az eheti Tinában is elmondta, az olaszok egyszerűen, viszonylag kevés-de minőségi hozzávalóból főznek. Nem zsúfolják tele az ételeket százféle fűszerrel, ízesítőanyaggal. És mégis, egyszerű, alap hozzávalókból is zseniális dolgok születnek. Nos, ilyen ez a citromtorta is. Néhány hétköznapi hozzávaló és a végeredmény egy omlós tésztájú, üdítő krémmel töltött csoda.
Egyetlenegy ponton gyűlt meg a bajom a recepttel. Nekem ugyanis a 10 dkg liszt sehogysem akarta összefogni a tésztát. Olyannyira híg masszát kaptam, hogy még egyszer átolvastam a receptet betűről-betűre, hogy biztos nyújtható tésztát kell-e kapnom. Miután megbizonyosodtam róla, hogy bizony igen, mást tenni nem tudván, zúdítottam még hozzá lisztet, amíg tészta állaga nem lett. Igaz, hogy nem hideg vajat használtam, hanem puhát, de nem hiszem, hogy ez ekkora galibát okozhatott volna. Mivel citromlé és egy tojás is megy a tésztába, szerintem kevés, hozzá a 10 dkg liszt. Úgyhogy aki hasonlóan jár, mint én annak azt javaslom adjon még hozzá lisztet, amíg nyújtható állagú tésztát nem kap. Pontos számot nem tudok, mert kétségbeesésemben eszembe sem jutott, hogy lemérjem a hozzárakott plusz mennyiséget.
Ezt leszámítva a süti maga a tökély. Citromos tészta, citromos krém- isteni párosítás.
Egyetlenegy dolog tehette volna még finomabbá, ha ez lehetséges egyáltalán- pár szem málna vagy eper a tetején. Nekem akkor nem volt itthon egyik sem, mégis rekordsebességgel tűnt el a 6 minitorta. (Kettő- rejtélyes módon- már azelőtt , hogy lett volna ideje állni a hűtőben pár órát)
A kosárkákat a fényképen, a sütik alatt lévő, szilikonos tupper formában készítettem el, de ennek hiányában simán működi a dolog a mindenfelé kapható kisebb-nagyobb fém formákkal is, csak azokat persze előtte ki kell vajazni. Sőt, mivel a krém nagyon szépen megdermed, szerintem készíthetünk egy nagy alapot, piteformában vagy sima tortaformában-úgy, hogy peremet formázzunk neki és abba töltjük bele a krémet. Ha ezután hűtőben egy éjszakát pihentetjük, simán fogunk tudni belőle szép szeleteket gyártani.
Olasz citromtorta (Dolce vita receptje)
Hozzávalók: 6 kis tortához: 10 dkg liszt, 5 dkg vaj, 1 tojás, csipet só, 4 dkg cukor, 1 kiskanál sütőpor, 1 citrom lereszelt héja, fél citrom leve
Krémhez: 2,5 dl tej, 3 tojássárgája, 2,5 dkg liszt, 5 dkg cukor, 1 citrom lereszelt héja, egy citrom leve
1. A torta alapanyagaiból gyúrjunk tésztát, majd tegyük minimum 1 órára a hűtőbe pihenni
2. Nyújtsuk ki a tésztát 3-4 mm-re, és 8-9 cm átmérőjű tortaformával szúrjunk karikákat belőle. 8 formát vajazzuk ki és lapogassuk beléjük a tésztát
3. „Vakon” süssük ki a tortákat: tegyünk sütőpapírt a torták belsejébe, és szórjunk rá babot, így süssük 15 percig, 180 fokra előmelegített sütőben.
4. Vegyük le a babot és a papírt, még 5 percig süssük a tortákat
5. Készítsük el a krémet: keverjük a cukrot a tojás sárgákkal és a citrom levével habosra, adjuk hozzá a lisztet és a citromhéjat
6. Forraljuk fel a tejet, majd szép lassan csurgassuk bele a kifehéredett tojáskrémet, kb. 5 percig folyamatos keveréssel főzzük, hogy jó sűrű legyen.
7. A krémet töltsük a kisült formákba, majd 5-6 órára (de jobb egy éjszakára) tegyük a hűtőbe
Gyors puncsos minyon
2008 június 17. | Szerző: maszatjani
A mazsolát, úgy ahogy van kihagytam a receptből, mert mindketten utáljuk, helyette a tésztához, csak úgy simán, öntöttem egy kis rumot.
A cukor mennyiségét csökkentettem, 20 dkg helyett, talán ha 12-15 dkg raktam bele.
Nem volt otthon narancslevem, és mivel nem is szeretjük, feleslegesnek gondoltam venni egy dobozzal, azért az 1-2 deciért, ami az áztatófolyadékhoz kell. Volt otthon szénsavas barackos üdítő (narancsos még jobb lehet), abba öntöttem rumot és abba mártogattam bele a sütiket. Tök jó lett így is.
Akkor még nem volt minimuffin formám, azóta beszereztem, úgyhogy sima, hagyományos muffinsütőben készítettem. Ha lesz képem a kicsikről, majd felrakom.
Szerintem tök felesleges volt rátenni a kandírozott narancshéjat, még díszítés gyanánt is, mert nagyon nem illett az ízéhez. Mi az utolsó pár darabról már simán leszedtük, úgyhogy legközelebb azt lehagyom róla.
Ennyi duma után, itt az eredeti recept:
Gyors puncsos minyon (Stahl Judit receptje)
A tésztához:
2-3 evőkanál tej
2 evőkanál kakaópor
20 dkg finomliszt
1 kávéskanál sütőpor
20 dkg puha vaj
20 dkg cukor
1 kávéskanál puncs aroma
4 tojás
A rumos mazsolához:
10 dkg mazsola
½ dl rum
A sziruphoz:
0,5 dl 100%-os narancslé
kb. 1-2 evőkanál rum
A mázhoz:
1 tojásfehérje
20-25 dkg porcukor
½ kávéskanál puncsaroma
néhány csepp piros ételfesték
A tepsi előkészítéshez:
kevés puha vaj és finomliszt
A díszítéshez:
cukrozott narancshéj
Előmelegítjük a sütőt 175 fokra (gázsütőn 4-es fokozat) és a minimuffin-tepsi 24 horpadását alaposan kivajazzuk, kilisztezzük. A rumos mazsolához a mazsolát beleszórjuk egy kis edényben, ráöntjük a rumot, és ha nem lepné el, kevés vízzel kipótoljuk. Ezután nagy lángon felforraljuk, majd ahogy rottyant néhányat, levesszük a tűzről, és félretesszük hűlni.
A lisztet összevegyítjük a sütőporral és a kakaóporral egy közepes méretű tálban, magunk mellé készítjük, majd a puha vajat, a cukrot és a puncs aromát robotgéppel 1-2 perc alatt összehabosítjuk egy nagy méretű keverőtálban. Ebbe egyenként beledolgozzuk a tojásokat, aztán a gépet lassú fokozatra kapcsoljuk, és a cukros-vajas-tojásos masszába belekeverjük a sütőporos-kakaós lisztet, majd a tejet is beleforgatjuk egy fakanállal.
A kész tészta arányosan szétosztjuk a muffintepsi horpadásaiban, aztán a rumos mazsolát leszűrjük -a rumot félretesszük-, és igazságos elosztásban rászórjuk a muffinokra. A mazsolaszemeket érdemes ilyenkor kicsit belenyomkodni a tésztába, hogy rendesen elvegyüljenek.
A mini muffinokat kb. 20 perc alatt megsütjük, és még langyosan több helyen megszurkáljuk őket egy tűvel. Jöhet a gyors szirup: összekeverjük a leszűrt rumot és a narancslevet, majd megkóstoljuk, és ízlés szerint kiegészíthetjük még egy kevés rummal, hogy a végeredmény még mámorítóbb legyen. A sziruppal meglocsoljuk a megszurkált mini muffinokat, és félretesszük őket, amíg ki nem hűlnek. Ez hamar megy, mert apró termetű sütikről van szó.
A mázhoz a tojásfehérjéből habot verünk, aztán hozzákeverjük a puncsaromát és annyi porcukrot, hogy jó sűrű legyen. Ezután belecsepegtetünk kevés piros ételfestéket, alaposan eldolgozzuk, és a kihűlt muffinokra teáskanál segítségével szép rózsaszín sipkákat varázsolunk. Végül mindegyiket feldíszítjük egy-egy kocka, cukrozott narancshéjjal.
Barackos-túrós rétes
2008 május 22. | Szerző: maszatjani
Kezdhetném ezt a postot úgy is, hogy “anyám az álmok nem hazudnak”, ahogy a megérzéseim és Ízbolygó sem. Pár nappal ezelőtt a linkgyűjteményemben elraktároztam ezt a rétesreceptet, mert minden benne volt, ami számunkra finom, vonzó lehet egy süteményben: roppanós réteslap, barack, túró. Nos, a megvalósítás nem sokáig váratott magára, tegnap este nekiálltam elkészíteni. Nagyon hamar össze lehet rakni és tényleg irtó finom. Az egy rúd, pedig sajnos igencsak kevés, ahogy ezt már a kollegina is említette. Ma délután, amikor az Uram hazaért a munkából írd és mondd, 6 azaz hat szeletet evett meg belőle villámsebességgel, úgyhogy már csak múltidőben beszélhetünk róla.
A kép saját, a recept Ízbolygó blogjáról való. Itt találod. Lustábbak kedvéért ide is bemásolom.
Én csupán annyit változtattam rajta, hogy a méz helyett kb. ugyanannyi cukrot használtam (ízlés szerint) és a lime helyett pedig sima, mezei citromot.
Barackos-túrós rétes (Ízbolygó receptje)
Hozzávalók:
4 lapnyi réteslap
25 dkg túró
2 ek méz
3 ek tejföl
15 dkg konzerv barack
2 tk vanília sűrítmény vagy 1 vaníliarúd magjai
1 lime leve
2 ek búzadara
nagyjából 2 dkg olvasztott vaj
A töltelékhez a barackokat apró kockákra vágom, a túróhoz adom a mézet, tejfölt, vaníliát és a lime levét és jól összekeverem. A réteslapokat egy kivételével egy nedves konyharuhára terítem és megkenem olvasztott vajjal. Ráöntöm a túrós masszát és elsimítom, majd rászórom a barackokat. Megszórom a búzadarával. A hosszabbik felénél kezdve a konyharuha segítségével feltekerem, majd sütőlappal bélelt sütőlemezre emelem. A rúd tetejét megkenem olvasztott vajjal és 200 fokon 25-27 perc alatt pirosra sütöm.
Túrós kiflik
2008 április 27. | Szerző: maszatjani
Elnézést kérek a túródömpingért azoktól, akik nem szeretik-nálunk továbbra is favorit, mindig, mindenhol, mindenben, minden mennyiségben. A szabályt erősítő kivétel pedig továbbra is csupán a körözött.
Az itt következő remekbeszabott kiflik receptje Snöcy oldaláról származik. Azon ritka alkalmak egyike volt, hogy a megadott recepten semmit sem változtattam. Eredetiben megtalálod itt.Lustábbak kedvéért- szokás szerint- ide is bemásolom. Nagyon finom, könnyű, illatos, frissen, langyosan nagyon eteti magát, de másnap-pótuzsinak is kiváló.
Túrós kiflik (Snöcy)
lardy receptje az Nlc Sütik-képpel topicról
60 dkg liszt,
20 dkg zsiradék,
4 dkg élesztő,
4 dkg cukor,
1 tojás
1 dl tej,
csipet só, +1 tojás a kenéshez
Felfuttatjuk az élesztőt a cukorral elkevert tejben, elmorzsoljuk a vajat a liszttel, hozzáadjuk a felfutott élesztőt és a többi hozzávalóval összegyúrjuk. Hűtőbe tesszük amíg elkészül a túrótöltelék.
Töltelékhez:
25 dkg túrót
12 dkg cukorral
1 dl tejföllel,
5 dkg mazsolával,
3 dkg búzadarával
1 citrom reszelt héjával összekeverünk.
A tésztát 8 cipóra osztjuk, majd kerek lapokká nyújtjuk, és egyenként 8 cikkre vágjuk. Minden cikkre teszünk a töltelékből, feltekerjük, felvert tojással megkenjük. 180 fokos sütőben sütjük. Még melegen behintjük vaníliás cukorral. Ebből a mennyiségből 64 apró kiflink lesz. Nem érdemes kevesebbet készíteni, finom omlós.
Snöcy:
-én már csináltam úgy is,hogy a kész kifliket sütés előtt betettem a fagyasztóba,és csak késöbb sütöttem meg.Semmi baja nem történz,ugyan olyan finom lett mint volt.
Kókusztekercs
2008 április 15. | Szerző: maszatjani
Ha felmerül a sütés nélkül készülő sütik témája, száz százalék, hogy a felsoroltak között ott lesz a kókusztekercs is a kókuszgolyó, keksztekercs és társai mellett. Ez is olyan recept, aminél általában mindenki a sajátjára esküszik. De ha valakinek még nincs ilyen, jó szívvel tudom ajánlani a lentebb leírt- nálunk bevált receptúrát.
Kókusztekercs
1. Egy tálba rakunk 50 dkg darált háztartási kekszet, hozzáöntünk 20 dkg porcukrot, 2 evőkanál kakaót valamint 2 dl kávét. Összegyúrjuk. ( Ha túl lágy mehet még bele keksz, ha túl kemény +kávéval javíthatunk rajta)
2. A krémhez 20 dkg puha margarint simára keverünk 20 dkg porcukorral és belerakunk 10 evőkanál kókuszreszeléket.
3. A kakós tésztánkat kétfelé vesszük, kókusszal megszórt alufólián téglalap formájúra nyújtjuk és egyenletes rétegben rákenjük a krémünk felét. Ha ez kész, az alufólia segítségével feltekercseljük, jó szorosan és szórunk még a külsejére kókuszreszeléket.
4. Ugyanezt tesszük a másik adag tésztánkkal és krémünkkel is.
5. Ezután hűtőben kidermesztjük és végül kb. 1 cm-es szeletekre vágjuk.
Krémes- gyorsan és egyszerűen
2008 április 9. | Szerző: maszatjani
Ha létezne villámgyorsan összedobható és mégis nagyon finom sütemények versenye, ez a krémes tuti dobogós helyen végezne. A már többször is említett Házi sütemények c. könyvből vettem a receptet, annyi változtatással-turbósítással, hogy nem én sütöttem a leveles tésztából lapokat, hanem megvettem a boltban 280 Ft-ért a friss krémeslapot. Lehet, hogy a gasztrosznobok most felsíkítanak és levegőért kapdosnak emiatt, szerintem ez azért nem főbenjáró bűn. Mindennel együtt nincs 20 perc, amíg elkészül. Tovább tart megvárni, hogy kihűljön. Nálunk óriási sikere volt, hétvégén dupláznom kellett belőle, mert pillanatok alatt eltűnt.
Én a könyvben írt adagokat feleztem, a kb. 30*20-as lapokhoz ennyi bőven elég volt.
Krémes
1. A krémeslapok közül azt amit felülre szánunk, egy éles késsel kockázzuk fel, akkora darabokra amekkorára majd szeretnénk elkészülte után felvágni. Sokkal könnyebb dolgunk lesz így, és nem törjük össze a lapokat. (ettől függetlenül szerintem alapszabály, hogy ezt a sütit nem lehet sem tökéletesen szépen enni, sem pedig szeletelni)
2. Az alsó lapot készítsük egy tálcára.
3. Jöhet a krém: Kimérünk fél liter tejet, egy olyan pitliben, amit be tudunk rakni a mikróba.
4. 3 evőkanál lisztet simára elkeverünk egy kevés tejben, a maradék tejet pedig berakjuk a mikróba 1-2 percre, hogy átmelegedjen.
5. A tejes liszthez, egyenként hozzáadunk 3 tojássárgáját és elkeverjük. Ezután hozzáöntjük a tejet is.
6. A keverékbe rakunk egy csomag vaníliáscukrot és 3 evőkanál kristálycukrot is.
7. A 3 tojásfehérjét kemény habbá verjük.
8. A tojásos-cukros keverékünket állandó keverés mellett sűrűre főzzük.
9. Ha besűrűlt, kicsit levesszük a tűzről és hozzáadjuk a felvert tojásfehérjehabot, majd a tűzre visszatéve 1-2 percig még főzzük, folyamatos keverés mellett.
10. A meleg krémmel azonnal megtöltjük a lapokat, a felkockázott tetejét is visszaillesztjük és megszórjuk bőven porcukorral.
11. Ha kihűlt, rögtön fogyaszthatjuk.
Kókuszos minimuffinok
2008 július 10. | Szerző: maszatjani
1 púpos kávéskanál sütőpor
1 csipet só
5 dkg puha vaj
15 dkg cukor
2 evőkanál méz
1 tojás
1 dl tej
1 kupaknyi vaníliakivonat
10 dkg vaj
15 dkg porcukor
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
0,5 dl tej
esetleg 2 evőkanál kókuszlikőr vagy rum
a tepsi előkészítéséhez 2 dkg puha vaj és 2 dkg finomliszt
a hempergetéshez 15 dkg kókuszreszelék
hozzávalók kényelmesen, alaposan összevegyüljenek.
Oldal ajánlása emailben
X